Не стихнаха аплодисментите на зрителите в Летния театър по време на рецитала в памет на Петя Дубарова. Снимки Лина Главинова

Не стихнаха аплодисментите на зрителите в Летния театър по време на рецитала в памет на Петя Дубарова. Снимки Лина Главинова

Публиката, препълнила залата на Летния театър стана на крака в памет на бургаскатапоетеса Петя Дубарова. Зрителите от различни поколения и възраст, аплодираха многократно песните по стихове на 17-годишното бургаско момиче. Те звучаха в рецитала, включен в програмата на 37-ото издание на националния конкурс за песен "Бургас и морето". Поводът отново да се чуят хитовите песни по текст на най-бургаското, слънчево момиче, поетесата с маслинените очи и смолиста кола, бе 40 години от нейната кончина.

На сцената на Летния театър в Бургас звучаха хитови песни по текст на Петя и по музика на Тончо Русев, на Стефан  Диомов. На сцената пяха група "Би Ем" заедно с певците Дани Огнянов, Боян Михайлов, Ваня Костова, както и дует "Ритон", "Тоника Домини", Росица Борджиева, Петя Буюклиева, Росица Кирилова, Нели Рангелова, Кичка Бодурова и Йорданка Христова.

"Прекланям се пред гения, таланта на това изключително бургаско момиче. Прекланям се и пред Тончо Русев, който написа музиката на много песни по стихове на Пета. Светла им памет", каза от сцената на Летния театър Йорданка Христова. Сред публиката бяха и близките на Петя Дубарова - нейният баща Стайко, сестрата - Елица със съпруга си Петьо Адамов, както и племенниците на поетесата - близнаците Мария и Адам Петкови.

Галерия