Пунктовете ще имат ново работно време. Снимка Архив Черноморие-бг

Пунктовете ще имат ново работно време. Снимка Архив Черноморие-бг

Пунктовете за регистрация на украинци ще работят денонощно, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР Бургас. От тази вечер работното време на пунктовете за издаване на удостоверения за временна закрила на украински граждани, разположени в морска гара - Бургас се променя, като след 18.00 ч. от четири пункта ще останат да работят два, които ще приемат документи до 09.00 ч. на следващия ден, когато в светлата част на денонощие до 18.00 ч. отново ще работят четири пункта. По този начин се минава на непрекъснат режим на работа 24/7, с цел обхващане на максимален брой желаещи да получат временна закрила.

До броени часове дейността си стартират и нови пунктове по Южното Черноморие - допълнително три в РУ - Несебър и по един в РУ -Поморие, Приморско и Царево. Работното им време ще е от 08.00 до 20.00 ч. на непрекъснат режим на работа.

С тези пунктове общия брой на изнесените работни места, обслужвани от полицейски служители, подпомагащи дейността на Държавната агенция по бежанците, нараства на 14.

ОДМВР Бургас има готовност да разкрие пунктове и в останалите общини на Бургаска област, ако има такава необходимост.

Призоваваме украинските граждани да следят информационния поток, като се насочат към най-удобния им пункт за издаване на удостоверения за временна закрила едва след като бъде обявено, че същия вече работи!