Фигурите са в процес на довършване, а темата тази година са динозаврите. Снимки Община Бургас

Фигурите са в процес на довършване, а темата тази година са динозаврите. Снимки Община Бургас

Пясъчният фестивал тази година става Бурасик парк. Той ще отвори врати в началото на юли. Тазгодишното издание на фестивала е посветено на динозаврите. Бургасик парк ще е готов да приеме първите си гости до броени дни. Извайването на фигурите от пясък е в напреднала фаза. По тях работят 14 скулптори от България, много от тях бургазлии.

Както винаги, експозицията е разположена в парк "Езеро", близо до Конната база, върху площ от 5 декара. За направата на скулптурите са използвани 5 600 тона пясък със специални примеси, за да е устойчив на дъжд.

Тази година композициите са 12. Това са триизмерни изображения на праисторически животни. Най-много са динозаврите, сред които и могъщия Тиранозавър Рекс. Но ще видите още мамут, гигантска костенурка и други интересни животни, пред които да си направите въздействаща снимка за спомен.

Авторите, които работят по фигурите са: Добрин Вътев, Огнян Петков, Калин Диловски, Радко Вълчев, Владимир Веселинов, Дамян Бумбалов, Владимир Дунгьов, Искрен Арабаджиев, Антонио Стефанов, Стефан Балтов, Филип Филипов, Ханко Седефчев, Васил Богданов и Евтим Войнов.

Работното време на фестивала ще е без почивен ден, от 09:00 до 21:00 ч.

Цените за посещение:

- деца до 7 години и хора в неравностойно положение - безплатно;

- деца между 7 и 18 години - 2 лева;

- пенсионери - 2 лева;

- група над 10 човека - 3 лева.;

- нормален билет - 4 лева;

- 2 възрастни + дете над 7 години - 8 лева;

- 2 възрастни + 2 деца над 7 години- 10 лева;

- 2 възрастни + 3 деца над 7 години - 12 лева.

Галерия