Петков успя да пренареди листатаа благодарение на 25-тия си номер в бюлетината

Петков успя да пренареди листатаа благодарение на 25-тия си номер в бюлетината

Радослав Петков се очаква да положи клетва като общински съветник, избран от листата на БСП, на последната за годината сесия на местния парламент в Бургас насрочена за 18-ти декември. Той участва в местните избори преди три години като гражданска квота. Петков бе поставен под номер 25 в листата. Според тегления тогава жребий, БСП участва във вота под номер 25 в бюлетината. Така Радослав Петков успя да пренареди листата и от 25-то място да се изкачи на 6-то. Червените обаче успяха да вкарат само петима съветници и Петков остана извън ОбС. Той бе и един от кандидатите за местния парламент, които входираха искане за повторно преброяване на преференциалния вот.

Общинският председател  на БСП - Бургас Живко Господинов подаде днес в Районната избирателна комисия документи с искане за произнасяне по избирането на Петков за съветник. След като РИК излезе със становище, Радослав Петков ще може да положи клетва като съветник. Той ще заеме мястото на внезапно починалия преди броени дни Евгений Мосинов.

Групата на БСП в ОбС се разпадна преди време. Първоначално червените се дистанцираха от Бенчо Бенчев, който бе задържан в хотел в Истанбул заедно с обявения за общодържавно издирване Димитър Желязков - Миньо Очите това лято. Така те останаха и без зам.-председател, защото Бенчев бе техният човек сред заместниците на председателя Костантин Луков. След като и Стоян Колев, също избран от гражданската квота напусна партията в ОбС, чрез чиято листа влезе в местния парламент, червените имат само трима съветници.