Мобилна лаборатория за производство на метамфетамин и голямо количество амфетамин, метамфетамин и канабис, подготвено за пласиране, бяха намерени и иззети в резултат на полицейските действия на служители от Областна дирекция на МВР – Бургас. За срок до 24 часа са задържани трима мъже - двама от Бургас и един от Поморие.

Мобилната лаборатория, съхранявана в пластмасов куфар, е открита в частен апартамент, разположен на бургаската улица "Дебелт", обитаван от 42-годишен криминално проявен бургазлия. При проверката в жилището служителите от Първо Районно управление – Бургас установили и задържали и втори бургазлия – отново криминално проявен, на 58 години. В куфара, с който лабораторията е пренасяна, са открити : предпазна маска, няколко чифта гумени ръкавици, бутилки с различни по вид течности и вещества, сред които и червен фосфор, необходими за приготвянето на синтетични наркотици - метамфетамин. Намерени и иззети са множество пликчета и чаши с жълтеникаво кристалообразно вещество, реагирало при направения полевия наркотест на метамфетамин (общото тегло на намерения наркотик е около 20 гр.). Работата по случая продължава.

Служители от Районно управление – Поморие извършили претърсване в дома на 33-годишен помориец, разположен на ул. "Ахелой", като намерили и иззели : 42 пликчета със суха зелена тревна маса (марихуана) с общо тегло около 40 грама, 34 пликчета с бели бучки с неправилна форма (амфетамин) с общо тегло около 20 грама и 53 пликчета с бяло кристалообразно вещество (метамфетамин) с общо тегло около 25 грама. Помориецът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Галерия