Лабораторията е била в блок 210 в бургаския комплекс. Снимки ОД на МВР

Лабораторията е била в блок 210 в бургаския комплекс. Снимки ОД на МВР

Мобилна нарко-лаборатория в рамките на седмица бе неутрализирана в резултат на полицейските действия на служители от отдел "Криминална полиция" при Областна дирекция на МВР в Бургас.

Нарко-лабораторията се помещавала в апартамент в блок 201 в комплекс "Меден Рудник", обитаван от 36-годишен криминално проявен бургазлия. При извършеното претърсване със съдействието на служители от сектор "Специализирани полицейски сили" към ОДМВР – Бургас и Четвърто Районно управление - Бургас, осъществено около 02.00 ч. на 15.04.т.г., са намерени и иззети множество пособия и прекурсори за производството на високорисковото наркотично вещество "метамфетамин" - иззети са стъклени колби заедно с червеникаво прахообразно вещество, стъклена купа, шишета с гъста бяла течност, солна киселина, множество шишета с разредител, специализиран термометър, йод на кристали, червено на цвят прахообразно вещество (фосфор), електронна везна, плик с кристалообразно вещество (метамфетамин) и др.

В апартамента освен обитателя на жилището се намирали още двама мъже и две жени. Констатирано е, че един от мъжете – 46-годишен криминално проявен бургазлия извършвал дейност по производство на високорисковите наркотични вещества. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа, като предстои повдигането на обвинение. Останалите четирима също са задържани за изясняване на детайли по случая.

Образувано е досъдебно производство, материалите по което ще бъдат докладвани в Бургаска районна прокуратура.

Галерия