Трябва да има повече забавления за хората, които трудно могат да стигнат от единия край на града до другия, смята Стефан Колев (вдясно)

Трябва да има повече забавления за хората, които трудно могат да стигнат от единия край на града до другия, смята Стефан Колев (вдясно)

Бургаският комплекс "Меден рудник" може да се развие като се създадат условия за спортен туризъм. Това е и един от приоритетите на Стефан Колев - кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ и председател на Българската федерация по ушу. 

Като дългогодишен жител на комплекса, Стефан Колев е категоричен, че през следващия мандат в Общинския съвет на Бургас трябва да работи активно за подобряване и на спортния и културния живот в коплекса. 

"Трябва да има повече забавления за хората, които трудно могат да стигнат от единия край на града до другия. Вече успях да реализирам две световни първенства в Бургас, но мисля че е време да има атрактивни спортни прояви с много участници именно в "Меден рудник", каза Колев. 

През 2019 година Стефан Колев като председател на Тракийско дружество "Странджа", успя да привлече в Бургас най-мащабната среща за тракийци - "Завръщане към корените". 
Според него, през 2020 година е време подобно събитие, съпроводено с концерти, възстановки и арт занимания да се проведе на територията на комплекса. 
За улеснение на гражданите, той предлага по-големите спирки в "Меден рудник" да имат свои имена, които да са пряко свързани с историята на региона и да напомнят на младите хора за нея. 
"Хубаво би било част от автобусните спирки, които все още трудно могат да служат за ориентир, да имат свои имена. Искам по този начин да олесня гражданите, но и да интергираме безценните исторически факти от миналото", каза още Стефан Колев.