Живко Табаков призова колегите си от ГЕРБ да оттеглят докладната. Снимки Лина Главинова

Живко Табаков призова колегите си от ГЕРБ да оттеглят докладната. Снимки Лина Главинова

Реформаторите скочиах на ГЕРБ и те оттеглиха докладната записка с предложение за промени в Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементите на градско обзавеждане на територията на Община Бургас. Докладната записка, входирана от група общински съветници от ГЕРБ, бе разглеждана на сесия на местния парламент. На заседанието присъстваха и бургазлии, които държат под наем такива обекти в морския град. Те изразиха своето несъгласие с предложените промени. Една от тях регламентира предоставянето на обектите, а именно: "При наличие на повече от едно заявление за поставяне на преместваем обект на определена позиция, в комисията се провежда процедура по теглене на жребий, за което председателят на комисията определя дата, час и място". Промените определят и начина на теглене на жребия.

Докладната записка предизвика дебати в залата. Срещу нея против се обяви групата на БСП. За първи път против бяха и съветниците от коалиция "Реформаторски блок", които иначе традиционни подкрепят колегите си от групата на ГЕРБ. "Ако не оттеглите докладната записка, ще гласуваме против", заяви Живко Табаков от Реформаторския блок и лидер на ДБГ. Подкрепи го с изказване и колегата му от блока и СДС - Тошко Иванов. "Надявам се вашият разум да надделее и да не създавате конфликтна ситуация в навечерието на празниците. С един месец нищо няма да се промени. А тези хора осигуряват на бюджета приход от 1 600 000 бева. Подхождате крайна рестриктивно към хората, които правят бюджета", заяви Иванов.

"Ние не сме ваши врагове. Обикновено се изказвам от място, но този път исках да се обърна към вас от трибуната", заяви Димитрина Буланова от ГЕРБ. "Имах обаждания и разни реплики оп телефона. Но това предложение за промяна е от ноември 2016 година. Имахте достатъчно време да се запознаете и да внесете вашите искания", заяви тя.

Дебатите продължиха и на финала групата от ГЕРБ реши да оттегли докладната записка. Така до гласуването на промените не се стигна.

Галерия