Короните на 30-годишните дървета бяха изрязани за отрицателно време. Снимки Черноморие-БГ

Короните на 30-годишните дървета бяха изрязани за отрицателно време. Снимки Черноморие-БГ

Част от дърветата на улица "Асен Златаров", в района зад сградата на Турското консулство", бяха отрязани от работници на фирма "Център плей" ЕООД видя репортер на "Черноморие". Фирмата има сключен договор с Община Бургас. На кората на дърветата има залепени листи с надпис с правописни грешки: "Моля не спирайте под дърветат на дата 03.05.2018 г. ще бъде извършена резитба/премахване на дърветата. Вдига паяк. Община Бургас". Дърветата, които е трябвало да бъдат изрязани са маркирани със зелена боя.

"Така ни казаха. Ще засаждат нови", лаконично отговори един от мъжете на въпрос на репортера ни: "Защо режите дърветата?". Докато работниците премахваха клоните на дърветата и товареха вече отрязаните част в микробуса, служител на "Център плей" ЕООД бе на място и координираше дейността им. На метри от микробуса бе спрял и полицейски патрул, осигуряващ безпрепятсвеното рязане на дърветата.

Живеещи в района не скриха възмущението си от случващото се. "Тези дървета са на възрастта на децата ми. Как можаха да ги отрежат?", негодуваше бургазлийка. Улицата, на която бяха премахнати дърветата, има Синя зона. А автомобилите, които паркираха там през лятото разчитаха на естествената сянка, която правеха короните на дърветата. Това лято обаче улица "Асен Златаров" ще бъде директно огрята от слънцето.

Галерия