Преди две зими пътят в продължение на дни остана затворен за движение, заради голямата снежна покривка. Снимка Архив

Преди две зими пътят в продължение на дни остана затворен за движение, заради голямата снежна покривка. Снимка Архив

През ноември ще бъде ремонтиран пътя от вилна зона "Батака" към село Твърдица. Това каза пред "Черноморие" зам.-кметът по строителство в община Бургас Чанка Коралска. "Не само този общински път е в незадоволително състояние. Поне 20 млн. лева са необходими за основен ремонт на пътната мрежа в цялата община", уточни Коралска. С такива пари обаче Общината не разполага. Затова ремонтните дейности се извършват, според възможностите на бюджета.

Пътят от Меден рудник до Батака през дигата бе основно ремонтиран преди няколко години. Другата част от него от Батака към Твърдица не е пипан от години. Участък е особено натоварен и се използва целогодишно от жители на комплекса и селата наоколо. По този път се движи и автобус №18 а, който изпълнява курс от автогара "Запад" - Твърдица - Маринка и обратно.

"Годишни отделяме между 500 000 и 1 млн. лева за кърпежи и локални ремонти на общинските пътища. След година-две обаче пътищата са пак в състояние все едно, че нищо не е правено там. През ноември ще бъде направен частичен ремонт на пътя за Твърдица", обеща зам.-кметът по строителство в морската община. Тя уточни, че не леките, а товарните автомобили причиняват сериозните повреди по пътищата. "Надявам се, че след като през следващата година влезе в сила тол системата, от държавния бюджет ще има повече пари и за общините", допълни Чанка Коралска.