Тонка Атанасова (на преден план) ръководеше еко инспекцията през последните 5 години. Снимка Архив Черноморие-бг

Тонка Атанасова (на преден план) ръководеше еко инспекцията през последните 5 години. Снимка Архив Черноморие-бг

Регионалната инспекция по околна среда и води в Бургас остава временно без директор. Досегашният - Тонка Атанасова напуска поста считано от утрес, 14-ти август. "Днес е последният ми работен ден като директор на РИОСВ - Бургас. Бих искала от все сърце да Ви благодаря за съвместната работа заедно в продължение на 5 години, в политиките на околната среда и екологичното образование. За мен бе чест и удоволствие, че работихме заедно. С уважение и признателност към всички Вас, Ви пожелавам най-вече здраве, успех и не на последно място ползотворна бъдеща работа и занапред с екипа на РИОСВ Бургас", написа прощално обръщение към медиите Тонка Атанасова.

Причината да напусне еко инспекцията в морския град, която ръководеше през последните 5 години е, че се е явила и е спечелила конкурса за директорското място в РИОСВ - Хасково.

"Няма временно изпълняващ длъжността директор. Не знаем кой ще наследи г-жа Атанасова. Очакваме повече яснота в понеделник", коментира пред "Черноморие" Албена Василева - отговаряща за дирекция "Връзки с обществеността" в РИОСВ - Бургас.