DSC_6728

DSC_6728

Роми пребиха с бухалки ученик в Автото по автотранспорт в Бургас, научи Черноморие. Разгневени роднини на един от учениците, който е от ромски произход, нахлули въоръжени с бухалки и боксове в учителската стая. След като вдигнали врява там, нахлули и в класната стая, където се провеждат занятията на класа на Вълкан. Мъжете се нахвърлили върху тийнейджъра с бухалки. Съучениците му се намесили, за да го защитят. В резултат на побоя момчето е отведено в Спешния център с пукната глава, която е залепена от лекарите.

Повод за агресията станал конфликт между Вълкан и ученика от ромски произход от съседен клас. Той на няколко пъти го провокирал и го дразнел, че не ходи да пуши с тях. Ден преди днешния инцидент Вълкан и другото момче се спречкали и Вълкан му казал да не се занимава с него.
"Синът ми не е агресивно дете. Спортист е. Играе във футболния клуб на Созопол", сподели майката Силвена Яворова пред Черноморие. Жената настоява виновните да понесат наказанието си. "Ако трябва ще организирам и други родители, чиито деца са пострадали по същия начин, на протест пред парламента", добави жената.
"Изясняваме конфликта с участниците в него и след това ще имаме коментар по случая", каза Цветелина Рандева прессаташе на Областна дирекция на МВР в Бургас.