Рушен Виденлиев получава наградата за ролята си в 18% сиво

Рушен Виденлиев получава наградата за ролята си в 18% сиво

Рушен Видинлиев получи наградата за най-добра мъжка роля във филм "18% сиво" на режисьора Виктор Чучков - син на фестивал в Италия. Продукцията беше част от състезателната програма за независими европейски филми "Indiеuropеа" на 66-тото издание на международния кинофестивал в Таормина (Сицилия).

"За една деликатно интимна интерпретация, която  придружава публиката да открие едно пътешествие на израстване и изкупление, наградата за най-добър главен актьор се дава на Рушен Видинлиев за филма "18% сиво" е категорчината оценка на журито.

"Тази награда за мен е една прекрасна изненада и съм много благодарен. В този филм играя един мъж, който се е изгубил, който няма повече любов и който се влюбва в живота наново. Това е една тема, която в тези времена е все по актуална и съм много доволен, че филмът ви е докоснал”, сподели в специално видео за фестивала Руши.

За цялостно творчество бяха наградени италианският кинооператор - легенда и трикратен носител на Оскар Виторио Стораро ("Апокалипсис сега", "Последният император") и актьорите Уилиям Дефо и Николай Костер-Валдау, които получиха наградите  си лично.

"Изключително сме щастливи, че получаваме награда именно на този фестивал. Това е третият най-стар фестивал в Европа след Кан и Венеция. През 66-годишната си история, награди са получавали актьори и режисьори като Елизабет Тейлър, Бриджит Бардо, Стивън Спилбърг, Ричард Гиър, Стенли Кубрик, Клаудия Кардинале, София Лорен, Никол Кидман, Ингрид Бергман, Майк Лее, Джузепе Торнаторе, Роберт де Ниро и много други", сподели Борислав Чучков, продуцент на лентата.

Рушен Виденлиев се очаква във вторник в Бургас, където ще се присъеди към журито на "Burgasi International Film Fest", което ще определи най-добрия пълнометражен филм от конкурсната програма. Петото издание на бургаския фест бе открито в събота вечерта, 18-ти юли, с прожекцията на "След края на сезона" на Елмар Иманов. BIFF продължава до 25-ти юли. А програмата може да откриете тук

Галерия