Руслан Карагьозов (вляво) получи статуетката за третото място на Бургас и морето. Снимка Архив Черноморие-бг

Руслан Карагьозов (вляво) получи статуетката за третото място на Бургас и морето. Снимка Архив Черноморие-бг

Композиторът Руслан Карагьозов събра десет авторски песни и инструменталите към тях в диск, озаглавен "Тоя влак за Бургас" (по едноименното стихотворение на Христо Фотев б.а.). Представянето на албума ще бъде на 2-ри декември от 18.30 часа в драматичен театър "Адриана Будевска" и е част от празничната програма на Община Бургас, посветена на празника на града - 6-ти декември - Никулден.

В албума влизат някои от песните, за които Руслан Карагьозов е получил награди през годините. Едната е "Пепел е любовта", която бе изпята от Ваня Костова на "Бургас и морето" преди няколко години. В албума обаче тя звучи с нов аранжимент и изпята от Гергана Великова. В диска е записана и песента "Тоя влак за Бургас" по текст на Христо Фотев и в изпълнение на Георги Дюлгеров, която бе класирана на трето място в тазгодишното издание на "Бургас и морето", както и "Докато съмне" изпята от Нели Ранчелова и други.

"Много харесвам песента "Тоя влак за Бургас", затова и така озаглавих албума", сподели преди "Черноморие" композиторът със софийски корени. Тази година той празнува символично четвърт век, откакто живее и работи в Бургас. "Вече се чувствам бургазлия", призна Руслан Карагьозов. Той е избрал за представянето на албума си драматичния театър, където преди няколко години направи и първото кабаре.

В концерта, с който ще бъде представен диска, ще участват Георги Дюлгеров, Гергана Великова, Мина Пенкова, "5-те сезона", Дани Милев. Входът е свободен.