Официалното откриване е тази вечер от 21.00 часа в Летния театър. Снимка Архив

Официалното откриване е тази вечер от 21.00 часа в Летния театър. Снимка Архив

С дефиле откриват тази вечер фолклорния фестивал във Варна. 12 концерта на открити сцени с над 400 участници от девет държави - Коста Рика, Грузия, Турция, Словакия, Сърбия, Венецуела, Ирландия, Русия и България, са включени в програмата на XXVII издание на Международния фолклорен фестивал. То ще се проведе от 31-ви юли до 4-ти август и се организира от дирекция "Култура и духовно развитие" към Община Варна.
Събитието ще започне в 19.00 часа днес с колоритно шествие от площад "Независимост", което ще естигне до входа на Морската градина. Официалното откриване е с концерт на всички гостуващи участници и ще започне в 21.00 часа в Летния театър.

По три ансамбъла ще участват във фестивалните вечери на 1-ви август – Ирландия, Сърбия и Венецуела, на 2-ри август – Словакия, Турция и Русия и на 3-ти август – Коста Рика, Сърбия и Грузия. Два концерта ще има на 1-ви и 2-ри август от 20.30 часа в курортния комплекс "Златни пясъци" и един в район "Владислав Варненчик" на 3-ти август от 20.00 часа в читалище "П.Р.Славейков".

Тържественото закриване на фестивала ще бъде на 4-ти август, събота, в 21.00 часа в Летния театър, с гала концерт, който ще премине под мотото "Да останем приятели".

Концертите са с вход свободен.