След мрачните месеци ца Нефтохимик, идва пролетта, каза д-р Лорис Мануелян (вляво). Снимки Лина Главинова

След мрачните месеци ца Нефтохимик, идва пролетта, каза д-р Лорис Мануелян (вляво). Снимки Лина Главинова

С гарантиран договор за 5 години отборът на професионален футболен клуб "Нефтохимик" ще играе домакинските си срещи на стадион "Лазур" в едноименния комплекс. Споразумението е с "Efbet", който става и основният рекламодател на морския клуб. Партньорството дава възможност на отбора да се върне на терена, където е играл едни от най-запомнящите се мачове в своята история. 

"Условията по договора са добри и гарантират през следващите пет години възможност клубът да играе добре", каза в отговор на въпрос на "Черноморие" Теодор Табаков - представител на най-големия онлайн букмейкър у нас. Договорът гарантира средствата за траспорт, екипировки на футболистите и т.н. Подробности около финансовите параметри обаче не бяха разкрити по време на брифинга, на който бяха представени новите екипи, с които футболистите на "Нефтохимик" ще излизат вече на терена.

Средствата за поддръжка на стадиона ще бъдат от бюджета на клуба, стана ясно по време на пресконференцията. На нея присъстваха председателят и зам.-председателят на Комисията по спорт, деца и младежки дейности към ОбС - Йордан Георгиев и Георги Маринчев, зам.-кметът по спорт в Община Бургас д-р Лорис Манулян, Анелия Златкова - член на Съвета на директорите на ПФК "Нефтохимик" и президентът на клуба - Андрей Рунчев. "Целта ни е през сезон 2020-2021 година да успеем да влезем в "А" група", коментира пред "Черноморие" Рунчев.

В неделя футболистите излизат за първи път на стадиона в комплекс "Лазур", след сключване на договора, който им гарантира това. Спортното съоръжение вече ще носи името "Ефбет Арена". Срещата е срещу гостуващия тим на "Локомотив" - София. Цената на билетите е 5 лева. Деца до 7 години с придружител влизат безплатно.

Галерия