Фотографи и модели се събраха на първата среща на живо на членовете на групата. Снимки Павлина Иванова

Фотографи и модели се събраха на първата среща на живо на членовете на групата. Снимки Павлина Иванова

С първа среща посрещнаха пролетта фотографите и моделите от фейсбук групата "ТФП* - Бургас". Около 20 души от бранша - любители и професионалисти, фотографи и модели, и двама видеооператори с дрон се включиха в инициативата на администраторите на групата – фотографа Павлина Иванова и Деян Романов, който пристигна от Пловдив специално за събитието.

"Получи се много приятна сбирка, благодаря на всички, които се присъединиха към идеята и най-вече на всеотдайните ни модели Карина Колодий и Галя Иванова! Събрахме се на Морска гара, там започнаха снимките, след което се разходихме до бар Нептун, в търсене на перфектния кадър. Финала сложихме в популярно бургаско заведение. Получиха се полезни нови запознанства и уговорки за бъдещи общи проекти", разказва за срещата фотограф Павлина Иванова.

Откликът от срещата е отличен, а фотографите в групата вече са нетърпеливи за втора такава.

Във фейсбук групата "ТФП - Бургас" членуват близо 500 фотографи, модели, фризьори, гримьори и парти агенции.

*ТФП (Time For Print) е термин, който фотографите използват, за да назоват определен тип договорка между модел и фотограф. При този тип договорка моделът получава безплатна фотосесия, а пък фотографът получава модел без да заплаща за неговото време.

Галерия