За лечението на Доби са нужни 88 011 лева

За лечението на Доби са нужни 88 011 лева

С благотворителен футболен турнир събират средства за лечение на дете. Той ще се проведе на 9-ти февруари, неделя, от 09.00 до 18.00 часа на игрището на спортен център "Славейков" в бургаския комплекс "П.Р. Славейков". Турнирът се организира от "Организация за закрила на българските граждани" (ОЗБГ). Той ще се проведе във формат 5+1 с две полувремена по 13 минути и 5 минути почивка. Всеки, който игра да рита благотворително трябва да плати такса за участие в размер на 10 лева. Събраната сума ще бъде предоставена за лечение на Добромира Недкова.

Тя се ражда на 16-ти ноември 2015 година с инфекция на кръвта по цялото тяло и висок билирубин, който е много над нормалните стойности. В резултат на това мозъкът й се уврежда, според лекарите необратимо. Сега Доби е на 4 години, но заради болестта й умствената й активност е на дете на 8 месеца. Не може да говори, да се храни сама, да се облича, да контролира физиологичните си нужди, няма инстинкт за самосъхранение.

Вече трета година родителите на Доби търсят лечение. Направените изследвания са изпратени в болници в Турция и САЩ за второ мнение, но и оттам решение за лечение не е намерено. "По случайност срещнахме д-р Джихан Абазович, който е нашата бяла лястовица. Докторът се зае да помогне на Доби, да подобри състоянието й поне с 80%. Назначена й беше трансплантация на стволови клетки в Нови сад, Сърбия, на стойност 88 011 лева", обясняват родителите на момичето. Средствата обаче не са по възможностите им и те търсят подкрепа за лечението на детето си.

Всеки, който има възможност да дари средства по банковата сметка - Обединена българска банка, IBAN: BG83UBBS80021089639340, титуляр: Добромира Тодорова Недкова.