Трупата на театъра ще бъде в отпуска до 15 август. Снимка Архив Черноморие-бг

Трупата на театъра ще бъде в отпуска до 15 август. Снимка Архив Черноморие-бг

С пиесата "Горещо" от Жозиан Баласко ще бъде закрит театралния сезон на драматичен театър "Адриана Будевска". Спектакълът на режисьора Асен Блатечки на гостуващата театрална къща "Вива Арте" ще се играе на 17 юни от 19.00 часа в голямата зала на бургаската драма. Почитателите на театъра ще могат да се насладят на бляскавото изпълнение на актьорския състав - Асен  Блатечки, Милена Маркова, Калин Врачански, Невена Бозукова и Стефан Иванов.

Творческият екип на драматичен театър "Адриана Будевска" ще бъде в отпуска до 15 август, поясни за сайт "Черноморие" Борислав Чакринов - директор на ДТ "Адриана Будевска". На тази дата започват и репетициите на пиесата "Последният янки" от Артър Милър с режисьор Николай Ламбрев - Михайловски. Премиерата на първото заглавия за новия есенен театрален сезон на морската драма е на 20-ти септември в камерна зала "Апостол Карамитев".

Пиесата "Умопомрачение" на американския автор Дейвид Бъз е второто заглавие в афиша на бургаската Мелпомена за тази есен. Постановката е дело на режисьора Борислав Чакринов. Премиерата е на 30-ти септември.