Изложбата ще гостува до края на юли

Изложбата ще гостува до края на юли

С изложбата "Море" на фотографа Кирил Пейчев започват събитията от програмата на четвъртото издание на "Burgas International Film Fest". Експозицията ще бъде открита на 18-ти юли, четвъртък, от 19.00 часа в галерия - музей "Георги Баев". Неин куратор е режисьорка Иглика Трифонова, съпруга на актьора Христо Гърбов.

Идеята на организаторите е двете изкуства да вървят ръка за ръка, а фестивалът да бъде платформа за изява на млад български творец. Талантливият фотограф Кирил Пейчев ще подреди 11 снимки, вдъхновени от морето.

"Фотографиите на Кирил Пейчев са реалистични, а въздействат като живопис. Те са живи и истинни, а същевременно в тях е закодирана философия, която ги прави метафори на морето. Кирил снима морето деликатно и с отдаденост. И много лично. И може би това е магията на талантливия фотограф - да накара зрителя да повярва, че снимката е лична и за него, че я е правил самият той", споделя Иглика Трифонова.
Изложбата ще гостува в Бургас до 30 юли и може да бъде разгледана при вход свободен.

Международният филмов фестивал Бургас (BIFF) се организира от "Eleven Twelve" в партньорство с Община Бургас, Национален фонд "Култура", Италиански културен институт, Посолството на Република Португалия в България, Посолството на Унгария в България, Посолството на Република Гърция у нас, Посолството на Грузия в България, Португалски културен институт "Камойш", Унгарски културен институт и др.

Медиен партньор е сайт Черноморие.