Постановката е народния театър Иван Вазов

Постановката е народния театър Иван Вазов

С представлението на спектакъла "Опит за летене" на народния театър "Иван Вазов" ще бъде открито XXVII издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Той ще покаже най-доброто от българската сцена през изминалия сезон, интересни чужди трупи и арт събития – представления, концерти, прожекции на спектакли и студентски театър.

"Тазгодишната програма се опира на истината, че цялото богатство на природата се състои в разнообразието. Защо да не съществува и в изкуството и то в най-живото – в театъра", разказа актрисата Цветана Манева, която е председател на настоятелството на фондация "VIA FEST" - Международeн театрален фестивал "Варненско лято". Тя благодари на варненската публика и Община Варна за партньорството и дейното участие.

Програмата ще е в четири модула: "Българска селекция", "Международна селекция", "Програма Шоукейс" и "Паралелна програма" и ще зарадва варненци с повече от 30 събития. Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе между 1-ви – 11-ти юни на сцените на Драматичния театър, Държавния куклен театър, Градската художествена галерия "Борис Георгиев" и др. Мотото му е "Преливащи се театрални реалности".

В основната програма ни очакват интересни, любопитни и провокативни прожекции, обясни на пресконференция днес Цветана Манева.  Участваха още проф. Николай Йорданов,  изпълнителен директор и д-р Асен Терзиев, главен координатор на фондацията, Коста Базитов – зам.-кмет, Антония Йовчева - директор на дирекция "Култура" към Община Варна и др.

Галерия