Спектакълът ще бъде представен на 27-ми юни във Флората

Спектакълът ще бъде представен на 27-ми юни във Флората

С пърформанса "Сънища на Aза/Doppelgänger Dreams" ще бъдат открити Дни на австрийската култура и изкуство в Бургас на 27-ми юни, понеделник, от 19:30 часа в експозиционен център "Флора". Това е най-новата продукция на театър "Наш свят". Драматургът и режисьор Ива Панева изгражда сценична версия на срещата между двама знаменити австрийски автори – Зигмунд Фройд и Артур Щницлер, смятани за двойници и сродни души. Спектакълът включва автентични писма на Фройд и фантастични образи, надграждащи реалността.

"Сънища на Аза" е също така историята на две жени, вдъхновили творби на Фройд и Шницлер: Дора, която кара Фройд да описва своите случаи от психоанализата и госпожице Елзе, която вдъхновява Шницлер да се обърне към психоанализата. Жени от 1920-те, които звучат актуално и днес. Всяка жена има вътрешен глас и вълнения, които не споделя... дори пред самата себе си. Този спектакъл е шанс за надрастване на минали травми, желание да кажем истината такава каквато е и да започнем начисто. Млади жени, потискани в миналото, днес оживяват пред нас, противопоставяйки се на насилието и манипулацията.

Оперната певица Венера Мелеки и актьора Петко Каменов пресъздават съновидения и образи на Фройд и негови пациенти. Във филмовата част на спектакъла ще видите Петър Калчев като Артур Шницлер и актрисите Маргарита Хлебарова и Албена Ставрева, както и оперни изпълнения на Пламен Кумпиков със специалното участие на Боряна Маноилова, която играе Госпожице Елзе на екрана. Оперни певци, актьори и музиканти създават мистичен спектакъл за двойнствената човешка натура и тънката граница между сън и реалност.

Спектакълът се реализара от дружение "Наш свят" с финансовата подкрепа на Посолство на Австрия в София. Той ще бъде представен в зала 2 на "Флора"-та. Билети: 10.00 лева - редовен и 5.00 лева за учащи и пенсионери.