Красимира Костова разказа за първата си среща с Александър Алексиев през 80-те години на миналия век

Красимира Костова разказа за първата си среща с Александър Алексиев през 80-те години на миналия век

С премиерата на стихосбирката "Уроци от живота" почетоха паметта на Александър Алексиев. Бащата на детската футболна школа "Звездичка" и на футболен клуб "Звезденбург" си отиде внезапно от този свят на днешния ден преди година. За да си спомнят за него, синовете му Петър и Христо Алексиеви и техните близки, събраха в Регионална библиотека "Пейо Яворов" приятели, роднини, футболни деятели, бургазлии. Годишнитата бе повод за представянето на стихосбирката на Александър Алексиев. В нея са събрани стиховете, които той е писал в продължение на близо две десетилетия, но не е успял преживе да издаде. Сега посмъртно това направиха синовете му. Книгата бе представена от издателя и журналист Максим Момчилов, а в залата прозвучаха стихове на Александър Алексиев. Една не малка част от личното му творчество е познато на неговите близки и фейсбук приятели, защото той приживе споделяше лириката си във виртуалното пространство.

Освен романтик по душа, той беше запален по историята и в частност по археология. За първата си среща и запознанството си с него разказа Красимира Костова - директор на Националния археологически резерват "Деултум - Дебелт". Тогава той занесал една торба с керамика, открита при прокопаването на средецкото кале.

През последните години името му бе свързано неизменно с ДФК "Звездичка", а след това и със "Звезденбург". В детската школа тренират стотици деца от Бургас, за част от които футболът ще се превърне в професия.

Синовете на Александър Алексиев получиха уверението уверението на зам.-кмета по спорт в Община Бургас Диана Саватева, че и в бъдеще може да разчитат на подкрепа за развитието на детския футбол.

Галерия