DSC_2722

DSC_2722

С Рут Колева откриват Емил Чакъроов на световноизвестния бургаски диригент, е на 17 юли от 21.00 часа. Тогава на сцената на Летния театър ще се изявява атрактивна певица под съпровод на оркестъра на Държавна опера Бургас с диригент Владимир Джамбазов. Тазгодишното издание на музикални празници "Емил Чакъров" ще вървят от 17 юли до 8 септември.

В продължение на  два месеца и половина ценителите на музикалната класика, опера и балет могат да посетат спектаклите, включени в листата на празниците. Програмата от изяви е толкова богата и разнообразна, че може да задоволи естетическия вкус на всички зрители, без разлика от възраст, пол или образование.
3 дни след откриването на празниците на сцената на Летния театър ще се играе балета "Пепеляшка"по музика на Сергей Прокопиев. Хореографията и режисурата са дело на проф. Хикмет Мехмедов. Концерт на Бойко Цветанов и приятели, както и концертите - "Шедьоври на операта", "Цигулката в киното", "Ах, този... мюзикъл" са само част от изявите. За тези, които пък са поклонници на операта могат да си купят билети за класиките "Кармен", "Аида", "Травиата", "Дон Карлос", "Набуко" или за балетните постановки - "Болеро", "Ромео и Жулиета", "Романтично".
С премиерата на мюзикъла "Лелята на Чарли" от Оскар Фелцман ще бъде закрито тазгодишното 8-мо издание на музикалните празници. Случайно или не датата за представлението е насрочена за 8 септември от 21 часа. Припомняме на нашите читатели, че всички спектакли, включени в листата на форума могат да бъдат видяни на сцената на Летния театър.
Музикални празници "Емил Чакъров" са под егидата на Община Бургас и Държавна опера Бургас. Тогава ще бъде връчена и престижната награда за музика, носеща името на неповторимия Емил Чакъров.