Музеят ще посреща гости в най-дългата нощ през годината - Нощта на музеите. Снимка Архив Черноморие-бг

Музеят ще посреща гости в най-дългата нощ през годината - Нощта на музеите. Снимка Архив Черноморие-бг

С уникална изложба и концерт на арфа посрещат Европейската нощ на музеите в Националния археологически резерват "Деултум - Дебелт". Инициативата става отново факт след едногодишно прекъсване, заради пандемията.

Всяка година музеите и галериите в Европа отбелязват този ден в един от най-красивите пролетни месеци - май. Започнал като Дългата нощ на музеите, една културна инициатива от 1997 г. в Берлин, тя бързо намира отзвук и продължение в други европейски градове.

В тази инициатива музеите остават отворени до полунощ, подготвяйки изненади за своите посетители, приятели и почитатели!

НАР "Деултум" ще отбележат празника с - "Разкази за една крайградска римска вила" - изложба с малко експонати, но много емоции за музейните специалисти, докосваща ни до най-съществените моменти от 40-годишната история на резервата - изграждането на научния център - Археологическа база Дебелт и с концерт на арфа, в изпълнение на Лора Паносян, който ще разкрие пред гостите богатсвото на този инструмент, идващ от древността!

Галерия