Писмата ще бъдат събрани и издадени в сборник

Писмата ще бъдат събрани и издадени в сборник

Събират спомени за бургаска учителка в "Писма до Рада". Зад инициативата стои една от нейните ученички Мариела Кирова. Целта на инициативата е да се съхрани паметта на учителката, която беше убита  от сина си.

"Писма до Рада" е моят начин да благодаря за вдъхновението, за силата, за подкрепата и за обичта на един велик учител по Живот!

Аз съм една от стотиците ученици на Рада Гешева. От тези, които бяха научени от нея на любов! От тези, които имаха привилегията тя да ги подкрепя и напътства по пътя напред.

Рада ни учеше да го вдишваме тоя живот, да го чувстваме. Да искаме, да знаем и да можем повече.  Да държим здраво и да не се отказваме.

Научи ни да обичаме, уважаваме  и познаваме  думите. Да рисуваме езикови картини. Направи ни богати по дух и по сърце.

Искам да се помни, че Бургас имаше Рада и тя остави ярка следа след себе си.

Защото тя  беше Живот, Любов, Енергия, Мъдрост, Вдъхновение, понякога, когато беше нужно и Сарказъм.

"Писма до Рада" ще бъде сбор от публикации, писма, спомени и стихове , написани от нейните ученици и посветени на нея- на нашата Рада.

След трагичната й загуба, ние, нейните ученици, масово започнахме  да пишем за нея. Да посвещаваме и да се сбогуваме. Сега просто ще съберем тези думи и ще й ги подарим. Точно както тя даряваше нас с думи", пише в писмото си до медиите Мариела Кирова.

Всички писма и спомени ще бъдат събрани в сборник. Той ще бъде посветен, освен на любовта, но и  на болестта, на зависимостите, на проблемите на общността и на системата, които могат да направят такива трагедии предсказуеми и да ги предотвратяват. Защото обратното на зависимост е свързаност, на отричането- приемане,  а на омразата- любов.

Сборникът ще бъде публикуван и представен с официално четене пред бургаската общественост.

Всеки, който иска да се включи, може да го направи като изпрати своя текст, посветен на Рада Гешева на имейл адрес : [email protected]  или чрез лично съобщение в социалните мрежи.