На базара бяха продавани ръчно изработени сувенири и сладки изкушения

На базара бяха продавани ръчно изработени сувенири и сладки изкушения

3 000 лева бяха събрани на благотворителния базар в подкрепа на 10-годишния Антонио Георгиев. Инициативата е на "Майки ГЕРБ". На базара се продаваха ръчно изработени сувенири и кулинарни изкушения. От продажбата им бяха събрани над 3 000 лева, които ще бъдат предоставени на семейството на малкото момченце за извършване на животоспасяваща операция.

От структурата на ГЕРБ подкрепиха кампанията за спасяването на детски живот и закупиха билети за благотворителния концерт, който се проведе непосредствено след базара на дамите от партията. Билетите бяха предоставени на различни социални сдружения и организации.

Концертът бе организиран с подкрепата на Община Бургас, а в него взеха участие любими изпълнители като Тони Димитрова и Рафи Бохосян, Лидия Стаматова, MEIA и Преслава Минасян, ритъм енд блус певицата Сантра и други. Всички местата в Операта в морския град бяха заети, а поради големия интерес имаше и правостоящи хора в залата.

Антонио е диагностициран от няколко години с мултикистичен тумор на ляв фронтален лоб, вероятно DNET. През февруари тази година д-р Герганов от неврохирургичния институт INI Хановер преглежда момчето и препоръчва, предвид локацията и възрастта на детето, туморът да бъде премахнат оперативно. Стойността на интервенцията е 50 382 евро. Родителите са подали заявление във Фонда за лечение на деца за финансиране на лечението, но до момента не е получен отговор, поради което е стартирана дарителска кампания.

Средства се събират и към момента чрез дарителски есемеси на номер DMS ANTONIO на номер 17 777.(За абонати на Telenor, VIVACOM и A1).