Почти половината помещение, където се събират даренията в БЧК, е запълнено през днешния ден. Снимки Черноморие-бг

Почти половината помещение, където се събират даренията в БЧК, е запълнено през днешния ден. Снимки Черноморие-бг

Събраните дарения в офисите на Българския червен кръст в цялата страна ще бъдат транспортирани с камиони до Украйна. Националната кампания започна вчера, но бургазлии се включиха активно в нея днес. "От сутринта идва хора, за да предадат одеала, спални комплекти, хавлии, дрехи, чорапи и т.н.. Условието е те да бъдат чисто нови с етикета, удостоверяващ че са закупени сега, а храните с касова бележка", казаха от БЧК пред екип на "Черноморие".

От БЧК са обявили и банкова сметка (виж снимата) за тези, които искат да направят парично дарение.

Семейство, което е пристигнало през почивните дни в Несебър е потърсило съдействие от БЧК в Несебър и оттам са им предоставили неща от първа необходимост. "Ако украинци дойдат и поискат помощ от нас, можем да им дадем от събраните дрехи и комплекти. Но даренията от страната са с една цел - Украйна", допълниха от БЧК.

И в тази криза българинът и в частност бургазлията показва своята благотворителност. И по време на земетресения у нас и в чужбина, и по време на наводнения, пожари, природни бедствия и военни конфликти БЧК организира такива кампания за набиране на най-небходимото, а народът винаги откликва и показва своята съпричастност към трагедията на пострадалите.

Галерия