Три от 12-те картини, които са изложени в бургаската галерия вече са продадени

Три от 12-те картини, които са изложени в бургаската галерия вече са продадени

Надя Станчева, съпруга на художника Аршак Нерсисян, ще дари приходите от продажбата на 12 свои картини за подкрепа на децата на Армения, които са невинни потърпевши от войната в Нагорни Карабах (конфликтът е между Армения и Азербайджан б.р.).

Картините на Надя Станчева са подредени в бургаската галерия "Ателие R". Те ще се продават на преференциални цени до 25-ти октомври. А средствата от тях ще бъдат внесени по банкова сметка на Общоарменски фонд "Армения" в Централната банка на Република Армения.

"В тези дни на изпитания за арменския народ и поредното самоопределяне на една нация, оставена сама срещу агресора, аз заявявам своята съпричастност като творец, жена, майка и съпруга, към жените и децата на Арцах.Искрено се надявам, всяка моя картина да донесе утеха и надежда! А тези от вас, които купят моя картина, всеки ден ще виждат стореното добро и моето човешко "Благодаря!" , сподели авторката Надя Станчева.

Съпругът на авторката, Аршак Нерсисян, направи същия жест, но във виртуалното пространство. Той организира търг за 6 свои творби, които бяха продадени за по-малко от час снощи.

Галерия