Състезателите на бургаския клуб се представиха отлично на турнира. Снимки ФК Корсар

Състезателите на бургаския клуб се представиха отлично на турнира. Снимки ФК Корсар

Състезателите на бургаския фехтовален клуб "Корсар" се завърнаха с два сребърни и един бронзов медал от отборния турнир по фехтовка "Рицарско сърце", който се проведе в залата на Националната спортна академия "Васил Левски". Той бе организиран от командерии "Св. Йоан Кръстител" - София, "Св. Иван Рилски" - София, "Улпиа" - Пловдив и "Св. Димитър" - Бургас. В състезанието се включиха 35 състезатели от 6 клуба от градовете Бургас, Стара Загора, Пловдив и София.

Първото издание на турнира започна с полагане на цветя, от всички състезатели, на паметника на Васил Левски в Спортната академия, след това участници и организатори засадиха бор в парка на академията и поставиха капсула с послание към бъдещите поколения.

Фехтовалния клуб "Корсар" се включи с четири отбора в надпреварата за деца до 13 години. Момчета в състав Борис Чапкънов, Ивален Попов и Пламен Христов се класираха на второ място и заслужено спечелиха сребърните отличия. При момичетата със сребърни отличия се окичи и отбора в състав Екатерина Чаушева, Мария Манчева и Невена Съботинова, бронзовите медали заслужиха Доменика Микова, Диана Ангелова и Катерина Йорданова, на крачка от почетната стълбичка остана третия отбор от клуба в състав Елеонора Василева, Даниела Желязкова и Мартина Христова.         

Галерия