Виктория Колева спечели злато и сребро в дисциплините Нан чуан и Нан гун. Снимки спортен клуб Бей Син

Виктория Колева спечели злато и сребро в дисциплините Нан чуан и Нан гун. Снимки спортен клуб Бей Син

Състезателки на бургаския клуб "Бей Син" спечелиха медали от Купата на България по ушу за деца и юноши. Третото й издание се проведе в рамките на Китайско-българският фестивал на ушу културата, който се състоя в София. Спортен клуб "Бей Син" беше представен от Виктория Колева и Йоана Добрева.

Виктория Колева спечели злато и сребро в дисциплините "Нан чуан" и "Нан гун", а Йоана Добрева спечели златен медал в "Нан чуан" във възрастовата група от 6 до 8 години. Момичетата се състезаваха с момчета и показаха отличен напредък. Треньор на двете момичета е Мохсен Ахмади, световен шампион и учител по ушу.

Гости на събитието бяха представители на Китайския културен център - София и Министерството на Младежта и спорта. Отличията на спечелилите в отделите категории бяха връчени от преподаватели от Националната спортна академия "Васил Левски" - София. В церемонията участва и Хонг Хай - директор на Китайския културен център - София.

Българската федерация по ушу беше похвалена от Китайския културен център за съвместното сътрудничеството и разпространението на китайската култура и изкуство у нас.

Галерия