Така изглежда един от атракционите, които от компанията ще изградят безплатно

Така изглежда един от атракционите, които от компанията ще изградят безплатно

Община Бургас да кандидатства в конкурс за изграждане на безплатен атракцион. Конкурсът се организира от фирма "Уолтопия", а стойността на двата атракциона, които ще бъдат изградени в две български общини е на стойност 2 млн. лева. Предложгението е на общинските съветници от коалиция "БСП за България" - Христо Панайотов и Васил Иванов.

Фирмата е обявила конкурса, в който може да кандидатстват общини за един от двата атракциона - "Rollglider" - безопасен полет над избрана забележителност или "Adventure Hub" - въжен парк със стени за катерене във формата на дърво.

От фирмата търсят проактивни екипи от български общини, които да пожелаят атракционите да бъдат реализирани на тяхна територия, за да осигурят на своите граждани нещо истински добро, без да се налага да изразходват дори и лев от бюджета на общината. Фирмата ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията напълно безплатно. Компанията поема и ангажимент да осигури безопасното им опериране. За целта всяка община трябва да кандидатства като попълни формуляра. В него трябва да посочи за кой от двата атракционна иска да се конкурира с останалите общини. Да посочи мястото, където да бъде монтирано съоръжението, да приложи снимки и да мотивира участието си в конкурса. Крайният срок за участие е 15-ти април тази година.

"Смятаме, че Община Бургас, като модерна и развиваща се община с голям брой туристи, с добри природни дадености и активни млади хора, се нуждае от подобно съоръжение и трябва не само да се включи, но и вярваме, че с общи усилия може да спечели в надпреварата", мотивират предложението си съветниците Христо Панайотов и Васил Иванов.