Така изглежда обновения вече участък на Фердинандова. Снимки БСП

Така изглежда обновения вече участък на Фердинандова. Снимки БСП

Двама общински съветници от коалиция "БСП за България" - Живко Господинов и Мадлен Мутафян са отправили писмоне запитване до кмета на Бургас Димитър Николов във връзка с реконструкцията на една от възловите улици "Фердинандова".

"При срещите ни с живущи в централна градска част бяха поставени редица въпроси. Гражданите изразяват своето недоволство от стесняването на тротоарите за сметка на велоалея и паркоместа", пише в питането на съветниците.

"Улица "Фердинандова" от години е основна търговска улица в нашия град и пешеходното движение по нея е интензивно. Хората не разбират нуждата от толкова широка велоалея при положение, че в участъка на улица "Фердинандова" от улица "Христо Ботев" до улица "Гладстон" тротоарите са невъзможни за нормално разминаване на пешеходци, а карането на двуколесни превозни средства по тях е предпоставка за инциденти", категорични са общинските съветници.

Те са констатирали, че проблем има и с уличното платно. Освен това липсват кошчета за отпадъци по протежението на цялата улица.

Според Живко Господинов и Мадлен Мутафян, приоритет трябва да има пешеходното движение и широчината на тротоарите не трябва да бъде променяна. Те напомнят, че същия проблем в възникнал след реконструкцията на редица улици в центъра на Бургас като тези във "Възраждане", "Отец Паисий", "Шипка" и други.

Общинските съветници желаят да получат отговор на въпросите: Какви мерки ще предприеме Община Бургас във връзка с изложеното в тяхното питане и предвижда ли се поставяне на съдове за смет по улица "Фердинандова"?

Галерия