Четиримата съветници са против онлайн приемането на бюджета на Община Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Четиримата съветници са против онлайн приемането на бюджета на Община Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Четиримата съветници от партия "Движение България на гражданите" се обяви против решение на председателския съвет, взето на 12-ти февруари. От него става ясно, че заседанията на постоянните комисии и сесията в края на февруари ще се проведат дистанционно.

Приемат бюджета на Община Бургас на онлайн сесия

"Решението е взето на председателски съвет от ГЕРБ, БСП и СЕК, и едва седмица, след като официално бе обявено, че заседанията ще бъдат присъствени по наше искане. Ние от ДБГ категорично не одобряваме взетото решение и мотивите към него, тъй като същите могат да се провеждат безпроблемно при спазване на всички противоепидемични мерки. Ние сме против да се спекулира с настоящото положение, както и да се възпрепятства работата на Общински съвет с несъстоятелни аргументи. Ако се налага пълен локдаун, то нека бъде приложен, но не и да се действа избирателно", заявиха от ДБГ.

"На предстоящата сесия през месец февруари ще бъде обсъждан и гласуван бюджета на Община Бургас за 2021 година. За нас е повече от неприемливо това да се случва при подобни условия, които създават предпоставки за съмнения в демократичността на процеса гласуване. Бюджетът е основен инструмент за провеждане на икономическа, финансова и социална политика от страна на Община Бургас и като такъв неговото приемане изисква пълен достъп на граждани и медии до информация относно неговото приемане. Призоваваме хората, които вчера взеха това решение, да обяснят публично заетата от тях позиция. Настояваме за преразглеждане на същото, като се даде възможност на глас на всички общински съветници. Това не е въпрос, който може да бъде решен от трима души в една стая", смятат съветниците от ДБГ.