Автомобилите са повече в сравнение с паркоместата в комплекса

Автомобилите са повече в сравнение с паркоместата в комплекса

Парцел, предназначен за жилищно строителство да стане мяста за обособен паркинг и детска площадка. Теренът се намира в бургаския комплекс "Лазур", а предложението е на съвениците от ГЕРБ  Антон Берданков и Лиляна Драгоева. За да реализира предложението им, трябва да се промени сега действащия Подробен устройствен план в района. Мястото, което те са посочили за обособяване на паркинга и площадката в плана е записан като имот отреден за жилищно строителство. Поради тази причина следва ПУП да бъде изменен и предназначението на имота да бъде променено на имот за детска площадка.

Съветниците са входирали две докладни записки с предложенията си в местния парламент и те предстои да бъдат разгледани и гласувани на престоящата сесия през декември. Мотивите за предложението им са следните: нарастването на автомобилния парк около стадион "Лазур", по конкретно около блоковоте № 159, бл. № 68 и бл. № 69, съществуващите паркоместа са малко на брой и не са достатъчни да покрият нуждите на бургазлии.

Според тях, този проблем може да бъде решен с изграждането на паркинг в пространството около изброените по-горе блокове. Към настоящия момент посоченото място е асфалтирано, но няма обособени паркоместа и това затруднява паркирането.

"По време на срещите ни с жители на комплекс "Лазур", те споделиха, че в района на междублоковото пространство на бл.139, бл.159 и бл.68 не съществува обособено място, където децата могат да играят и да се забавляват, а техните родители да бъдат спокойни относно тяхната безопасност", пишат докладна съветниците.

След консултация със специалисти е установено, че  с оглед площта на посоченото място, съоръженията и оборудването, които могат да бъдат изградени са: две люлки, парзалка, пейки, оградни елементи, осветление и подходяща настилка. Всички елементи трябва да отговарят на съвременните изисквания за безопасност.

Галерия