Съветници и членове на СЕК блокираха достъпа до залата. Снимки Черноморие-бг

Съветници и членове на СЕК блокираха достъпа до залата. Снимки Черноморие-бг

Съветници, членове и симпатизанти от Средна европейска класа издигнаха блокади входа на спортна зала "Бойчо Брънзов", където се провеждат сесиите на Общинския съвет в Бургас. Те поставиха ограждения по подобие на тези, които се намират на пътя към сариите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк "Росенец". Зад действията на съветниците от СЕК застанаха и протестиращи, сред които и Георги Дражев - бивш общински съветник от НФСБ в предишния мандат на ОбС. С плакати, викове и патриотини песни съветниците се опитаха да спрат своите колеги от останалите политически партии да влазят в залата. Някои от тях, както и представители на администрацията използваха за целта страничния вход на сградата.

Повод за действията днес стана решение на ОбС от април, с която се прометя статута на улица, която води до сараите на Доган. Срещу това решение бяха част от съветниците от СЕК, както и някои от БСП. Последва акция "плажуване" на Росенец, в която се включиха стотици души от цялата страна, в това число и членовете на ДПС, които бяха дошли с автобуси да бранят слоя почетен председател. Протестът в Росенец бе иницииран от Христо Иванов - председател на "Да, България".

Сега съветниците от СЕК заедно с Димитър Найденов от "Да, България" входираха докладна записка за отмяна на решението на ОбС от април. Това решение жали и Константин Бачийски - председател на групата на СЕК.

Вчера съветници от ГЕРБ входираха извънредна докладна записка с предложение да бъде оттеглено решението, гласувано на сесията на ОбС - Бургас през април, за одобряване и изменение на ПУП на територията на лесопарк "Росенец".

Галерия