Съветниците дебатираха възможностите за запазване на павилионите. Снимка ОбС Варна

Съветниците дебатираха възможностите за запазване на павилионите. Снимка ОбС Варна

Съветници търсят варианти да запазят павилионите на улица "Д-р Пискюлиев" в района на Централния пазар във Варна да бъдат запазени. Това стана ясно на днешното заседание на Постоянната комисия по собственост и стопанство, на което съветници обсъдиха казуса с бъдещето на търговските обекти. Предстои основен ремонт на улицата, като проектът предвижда част от павилионите да бъдат премахнати. Проектното предложение обаче може да се преработи и всички павилиони да се запазят, стана ясно по време на дебатите.

Членовете на комисията се обединиха около мнението, че трябва да се намери решение, което в най-голяма степен да удовлетворява всички страни.

От съществено значение е да обновим градската среда, но и да съхраним работните места на хората. Не по-малко важно е да чуем гласа на живущите в района и да подкрепим "Пазари" ЕАД, стопанисващо търговските обекти. Евентуалното им премахване би се отразило негативно на общинското дружество, което през  последните години загуби няколко пазарни площадки, коментираха съветници. Те са единодушни, че е необходимо да се помисли и за нова организация на движението около Централния пазар, защото има рискови участъци, създаващи предпоставка за инциденти с пешеходци.