Съветниците от групата на БСП за България заявиха позицията си за бюджета на Бургас. Снимка Черноморие-бг

Съветниците от групата на БСП за България заявиха позицията си за бюджета на Бургас. Снимка Черноморие-бг

Групата на коалиция "БСП за България" в Общинския съвет няма да подкрепи проекта за бюджет на община Бургас за 2022 година. Той е включен в дневния ред на сесията на местния парламент. На проведеното заседание на Общински съвет на БСП – Бургас е взето решение социалистите да не подкрепят проекта за бюджет.

"Ние от БСП - Бургас желаем Община Бургас да бъде модерна, просперираща българска община, която привлича и задържа млади хора и хора в работоспособна възраст, цели които за съжаление не прозират от предоставения ни проект. Документът, който ще се разглежда, няма изразени приоритети и може да бъде наречен "Бюджет на нереалистичните очаквания". В него липсва и едно фундаментално, но законово изискващо се условие - прозрачност. Такава липсва, както за собствените приходи, така и за разходите. Непрозрачността се свежда до липсата на достатъчна информация, чрез която да се анализира как работи общинското управление за увеличаване на собствените приходи и как и колко ефективно се харчат парите на бургаските данъкоплатци.

Поради тези причини и с убеждението, че бюджетът на една община е най-важното решение определящо нейното развитие, БСП - Бургас няма да подкрепи предложения проект за Бюджет 2022 г. на Община Бургас, като същевременно призоваваме всички общински съветници приемащи себе си за опозиция, също да не го подкрепят", пише в позиция на съветниците, което е разпространено до медиите.