Вардунски завършна първия си кметски мандат в Камено. Снимка Архив Черноморие-бг

Вардунски завършна първия си кметски мандат в Камено. Снимка Архив Черноморие-бг

Областният съвет на СДС - Бургас подкрепи кандидатурата на настоящия кмет на община Камено Жельо Вардунски за втори мандат. Подкрепата е изразена на заседание на областната структура на сините.

"Той е правилният избор, защото в последните 4 години показа, че се справя перфектно и умее не само да реагира в кризисни ситуации, но и да е близо до хората. Вардунски е пример за успешен кмет, затова вярваме, че всички наши членове и привърженици ще го подкрепят на местния вот през октомври", заявиха от СДС-Бургас.

Кандидатурата на Вардунски бе издигната от ГЕРБ миналата седмица. Това е и първата номинация, която управляващата партия обяви в региона.

Жельо Вардунски спечели местните избори преди четири години на балотажа, когато се изправи срещу дългогодишния кмет на Камено Стефан Бонев (БСП). Той бе издигнат за поста от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ и Реформаторския блок. Разликата между Вардунски и Бонев на първия тур на изборите през 2015 година бе минимална. На втория тур за Вардунски гласуваха 65,65%, а за Бонев - 34,35%. Сега Вардунски поглежда към втори мандат издигнат от управляващата партия и подкрепен от СДС.

Местните избори ще се проведат на 27-ми октомври. Тогава в цялата страна ще се избират Общински съвети, кметове на общини, кметове на населени места, кметове на райони.