Георги Манев (седналият в средата) заяви, че партията му ще има свой кандидат в листата за ЕП. Снимка Лина Главинова

Георги Манев (седналият в средата) заяви, че партията му ще има свой кандидат в листата за ЕП. Снимка Лина Главинова

Партия "Средна европейска класа" издига лидера на НФСБ - Валери Симеонов за водач на листата на коалиция "Обединени патриоти" за предстоящите Европейски избори, които ще се проведат на 26-ти май. Решението е на Изпълнителния комитет на партията, която е коалиционен партньор в "Обединени патриоти". "Споразумението ни е отпреди две години, нищо че досега не съм го обявавал публично", коментира председателят на СЕК Георги Манев.

"Валери Симеонов доказа през последните две години, че има характер да отстоява позиции. Той е проевропеец, достоен българин и нестандартен политик и ще защитава интересите ни в Европейския парламент", мотивира решението на партията си Манев. Той не скри, че в общата листа ще има и кандидат за европейски депутат от СЕК. "Той е добре познат и в Бургас, и във Велико Търново, и в Перник, и в Силистра", допълни Манев. 

Валери Симеонов бе номиниран за водач на листата за ЕП от своята партия преди броени дни. Все още другите две партии, които са коалиционни партньори - ВМРО и "Атака" не са казали кого ще предложат за водач на общата листа.