Председателят на партията Константин Бачийски (в средата) входира документи заедно със заместника си Стоян Царев. Снимка СЕК

Председателят на партията Константин Бачийски (в средата) входира документи заедно със заместника си Стоян Царев. Снимка СЕК

Партия "Средна европейска класа" се регистрира в Общинската избирателна комисия Бургас за участие в местните избори. По този начин отпадат всички въпросителни около начина за яваване на местния вот на 29-ти октомври.

От ръководството на ПП "СЕК" отново заявиха пълната си подкрепа към Константин Бачийски като кандидат за кмет на община Бургас.

"Това е единствената реална и морална алтернатива на досегашния модел на управление в града и общината и единственият кандидат, който предлага на хората реален план за икономическо развитие на Бургас. Неслучайно социолозите прогнозират балотаж в Бургас между изхабения кмет и от години най-последователния му опонент в лицето на Бачийски. Повече от ясно е, че в Бургас интригата за кметския пост е жива за пръв път от десетилетие", коментира зам.-председателят на партията Стоян Царев.

От ПП "Средна европейска класа" демонстрираха за пореден път увереност в авторитета и тежестта на партията със заявката да регистрират свои кандидати за кметове и общински съветници и в други общини от Бургаска област и в страната.

Според ръководството на партията до дни предстои и обявяването на състава на листата с кандидати за общински съветници в Бургас.