Шеф Кръстев е главен готвач в ресторант Салини в Приморец

Шеф Кръстев е главен готвач в ресторант Салини в Приморец

Бургас ще има своята първа вечеря "на сляпо" на 26-и януари. Първият епизод е посветен на България. Домакин и организатор на събитието е единственият петзвезден хотел в морския град - гранд хотел и СПА "Приморец". Персонални гид-асистенти, ще бъдат на разположение на гостите в изкушаващият кулинарен адвенчър. Стартът на събитието е в 19:30 часа.

Първият епизод на поредицата "Тайни вечери" "на сляпо" е посветен на България. За него, повече разказва шеф Ивелин Кръстев - главен готвач на средиземноморски ресторант "Салини" в гранд хотел и СПА "Приморец".

"Последните години, в света на кулинарията твърде много се набляга на визията. С поредицата си вечери "на сляпо", ние ще докажем, че водещият доминант всъщност е и винаги ще бъде вкусът", разказва шеф Кръстев.

"Реално, публиката на Запад е по-готова и отворена за подобни нестандартни експериментални събития. Затова и решихме да посветим първият епизод на поредицата на България. Така, вечерята ще е едновременно близка, но и непозната", допълва изкусният кулинар. "Не очаквайте традиционни неща. "Тайна вечеря", епизод 1: "България" представя националната ни кухня и продукти, в нов прочит и стил. Ще я поднесем в комбинация с ефектни акценти от средиземноморската кухня, които не доминират, а звучат в хармония и създават нови уникални вкусни комбинации. Храната е съобразена изцяло с изискващата лесна консумация концепция на вечерта. Степените на менюто са четири и няма да бъдат обявени предварително, за да останат изненада за  гостите. С оглед на този момент, молбата ни е ако има хора със специфични хранителни диети, алергии и предпочитания, те да ги споделят, когато правят своята резервация", уточни шеф Кръстев.

Шеф Ивелин Кръстев е отличен професионалист, с богати въображение, експериментаторски дух, познания и над 20-годишен опит в областта на кулинарията. Тя го води до Германия, Финландия и после обратно в Родината - но не в родната му Варна, а в Бургас. Тук, той впряга своите  знания и умения в Средиземноморски ресторант Салини. "За мен, храната е изкуство. Така я разбирам, така я усещам, така я създавам и поднасям на хората", казва той, преди да потъне в царството, в което създава своята кулинарна магия - огромната подредена и изключително чиста кухня, където всеки човек и детайл тежат на точното си място.

Средиземноморски ресторант "Салини" означава връщане към вкуса, комбиниран с изключителна визия. Тук, ще откриете не само елегантна, спокойна обстановка и отличен, ненатрапчив сервиз, но класни кулинарни изживявания. Защото шеф Кръстев и неговият екип не готвят - те създават изкуство - и най-голямата им удовлетвореност е вашето доволство.

"Тайна вечеря", епизод 1: "България" е събитие от концепцията "Let's Get PRIM" на гранд хотел и СПА "Приморец". Тя цели създаване на уникални преживявания в областта на кулинарията, културата, изкуството, музиката и други, за бургазлии и гостите на града.

Цена на куверт: 49.00  лева на човек.

За повече информация и резервации: +359 56 8 12345 | [email protected]

Менюто е в 4 степени и е изненада за гостите. Поради това, моля, ако имате хранителни алергии, предпочитания, специфична диета, споделете я при резервацията.