Най-тежките случаи на заболели с корона вирусна инфекция се лекуват в Инфекциозното отделение на УМБАЛ - Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Най-тежките случаи на заболели с корона вирусна инфекция се лекуват в Инфекциозното отделение на УМБАЛ - Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Областният кризисен щаб в Бургас ще решава дали ще бъде разкрита COVID болница на територията на областта. Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов изпрати писма до кризисните щабове в цялата страна с препоръка да бъдат разкрити болници само за лечение на пациенти с корона вирусна инфекция, където това е възможно. Успоредно с това там да има и една "чиста" от COVID болница за лечение на пациенти с други заболявания. Където няма необходимост на този етап или невъзможност такава болница да заработи, здравното заведение да поддържа 20% от легловата си база за лечение на болни с COVID-19.

"Получих писмото на министъра. Утре членовете на Областния щаб ще направим онлайн заседание, за да обсъдим вариантите и ще излезем със становище, което ще изпратим до министъра", каза пред "Черноморие" областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков.

В момента пациенти с корона вирусна инфекция, които се нуждаят от болнично лечение, са хоспитализирани в държавни, общински и частни здравни заведения в Бургас, Айтос и Карнобат. В тези болници се лекуват и пациенти с други заболявания. Като е направено максималното достъпът до COVID отделенията да е ограничен и да няма смесване на потоци.

Нов рекорд: 4828 нови случая на COVID-19, 1219 излекувани