Синът на Златко Янков дебютира с "Черноморец-Поморие" , като отстъпиха с 0:1 след гол към края на мача. Вкара го Дончо Атанасов със силен шут в 79-ата минута. Гостите можеха да открият и по-рано, но Георги Илиев стреля от дузпа в лявата греда и оттам в аут. Наказателният удар, който съдията Милен Димитров от Бургас свири, беше доста спорен. Георги Божилов падна на терена след единоборство с Николай Кръстев, без да се разбере  категорично, че има извършено нарушение.

Най-чистото положение за домакините пропусна резервата Емануил Манев, който избърза с шута от отлична голова позиция. Капитанът Любомир Божинов стреля опасно от пряк свободен удар, но вратарят Данчев спаси. За варненци с добър шанс се размина Будинов.

Синът на Златко Янков - Фара влезе в последните 10 минути заедно с Велин Дамянов, който пък се завърна в игра след близо 1 година отсъствие. Двамата играха в тандем в центъра на защитата на местата на Емил Копаранов и Иван Тодоров. Освен Янков-младши, дебют за четата на старши треньора Петър Хубчев направи и младият резервен вратар Даниел Желев.

Шанс да играе през цялото второ полувреме получи 15 - годишният Милчо Ангелов. Хубчев използва общо 22 - ма футболисти, като на терена не се появи единствено новото попълнение Виктор Петаков. Халфът се възстановява с физиотерапия от лек здравословен проблем.