Николай Бекяров и Росица Драганова със статуетката, минути след връчването й по време на официалната церемония

Николай Бекяров и Росица Драганова със статуетката, минути след връчването й по време на официалната церемония

Сладолед "Черноморец" спечели приза "Най-добър нов продукт" в категория "Храни" на петото издание на "Progressive Awards". На официалната церемония в София бяха обявени победителите в 16-те категории, в които тази година можеха да се номинират търговци, производители, марки и проекти от бързооборотния бизнес в България.

Носителите на статуетките бяха отличени след два етапа на гласуване: селектиране от експертно жури и гласуване, проведено сред мениджъри на компании от бързооборотния бранш, продължило месец и половина. Високо оценени бяха критериите иновативност в категорията, концепцията и технологията на продукта, разпространението му в търговската мрежа и направените инвестиции за неговото налагане на пазара.

Сладолед "Черноморец" е съвместен проект на "Победа" АД - Бургас и "Юниливър Айс Крийм България" ЕООД. Двете компании разработват заедно рецептата на продукта. Едноличното търговско дружество произвежда, налага и продава сладоледа под търговската марка "Черноморец", собственост на "Победа" АД.

Престижната статуетката бе връчена на Николай Бекяров - управител на "Юниливър Айс Крийм България". "Това е признание за целия ни екип. Нашият постоянен стремеж е да предлагаме на нашите сънародници вкусни, неустоими изкушения с марки, които всички българи обичат - български марки с традиции. Благодарим на нашите партньори от "Победа" АД, че повярваха в идеята и заедно успяхме да надградим сладоледената категория, така че любителите на сладолед вече да имат възможност да се наслаждават на уникалния вкус "Черноморец", коментира Бекяров и покани на сцената Росица Драганова - продуктов мениджър в "Победа".

Сладолед "Черноморец" е представен на пазара в две разфасовки: импулсен сладолед във фунийка 70г/125 ml и семейна разфасовка – кутия за вкъщи 450г/ 900 ml. Поради огромния успех от неговото лансиране, през сезон 2023 стартира и нов продукт под бранд "Черноморец" - сладоледен сандвич "Черноморец".

Галерия