Слънчева ще бъде днешната сряда в цялата страна. Снимка iStock Photos/Getty Images

Слънчева ще бъде днешната сряда в цялата страна. Снимка iStock Photos/Getty Images

Слънчево ще бъде времето днес. В сутрешните часове на места в равнинната част от страната видимостта ще бъде намалена.  

След обяд в източните и южните райони ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, в отделни низини до минус 2. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 18 и 23 градуса. В София минимална около 3, максимална 19 градуса.

Предимно слънчево ще бъде и над Черноморието. След обяд ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха ще бъда от 11 по носовете до 16-18 градуса в големите градове. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Северозападният вятър ще се ориентира от югозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 5 градуса.     

В четвъртък още сутринта в Западна България ще започнат валежи, а до края на деня на много места из цялата страна ще превали краткотраен дъжд, около и след обяд с гръмотевици. Вятърът отначало ще е слаб, в Източна България до умерен, от югозапад; постепенно през деня ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Минималните температури ще са по-високи, а дневните - с 4-5 градуса по-ниски.

През нощта  срещу петък ще бъде ветровито, но валежите бързо ще спрат, от запад на изток и облачността ще се разкъса и ще намалее. В петък ще бъде предимно слънчево. Вятърът отново ще е от югозапад, слаб до умерен. Ще бъде топло, с максимални температури в по-голямата част от страната над 20 градуса.