Министър Ангелкова (в средата) откри форума

Министър Ангелкова (в средата) откри форума

Най-големият ни морски курорт Слънчев бряг тази година ще отпразнува своя 60-ти рожден ден. Той е домакин и на международен форум за устойчиви инвестиции в туризма. Конференцията се организира от Министерството на туризма и в нея участват министри от Черна гора, Египет, Алжир, Босна и Херцеговина и Албания. Те бяха привествани от българския министър на туризма Николина Ангелкова. Във форума участва и Златко Димитров - изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД.

Представители на водещи хотелиерски вериги, туроператори и инвестиционни фондове, опериращи в над 35 страни по света ще обменят идеи и бизнес предложения. Събитието съвпада с 60-тата годишнина, чиято кулминация ще бъде отбелязана в средата на юни.

"Наша основна цел ще е да покажем перспективите за инвестиции в Централна и Югоизточна Европа, както и Средиземноморието. Очакваме създаването на добри професионални взаимоотношения, както и дълготрайни приятелства за реализиране на конкретни инициативи. Моето основно желание е да  успеем да привлечем вниманието към българските курорти като Слънчев бряг, Албена, Дюни, Златни пясъци, но и зимните ни такива. Всички те могат да бъдат не само места за почивка, но и за организирането на конференции, делови събития, които да подпомогнат основната цел на Министерството на туризма – превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация", обяви Николина Ангелкова. В нея се включват също представители на българския бизнес и браншовите организации.

Галерия