Горещо ще бъде времето и през тези почивни дни. Снимка Архив

Горещо ще бъде времето и през тези почивни дни. Снимка Архив

В събота отново ще бъде слънчево. След обяд над планинските и източните райони ще има купеста облачност, без валежи. Ще бъде по-топло, с максимални температури между 30 и 35 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Преди обяд ще духа слаб северен вятър, а след обяд ще преобладава бризът. Максималните температури на въздуха ще бъдат 29-31 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 26-27 градуса, а вълнението на морето – 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд с купеста облачност и валежи са малко вероятни. Вятърът ще е слаб от северната четвърт. Дневните температури ще се повишат и максималната на 1200 м ще бъде около 24 градуса, на 2000 м – около 18 градуса.

В неделя и в понеделник ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с купеста облачност. Първия ден ще бъде без валежи, в Източна България със слаб до умерен вятър от източната четвърт и още малко по-високи температури, достигащи на места до 35-36 градуса.

Втория ден след обяд на отделни места в планините в Западна България ще превали и прегърми. В Западна България вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад.