Времето е подходящо за плажуване край морето. Снимка Архив Черноморие-бг

Времето е подходящо за плажуване край морето. Снимка Архив Черноморие-бг

Слънчев и топъл е уикендът в цялата страна.  В планините ще е идеално за разходка - слънчево, а температурите по високите части ще са около 11 градуса, в ниското – до 17.

Около крайбрежието температурата на въздуха е 21-24 градуса, на водата 21-23 градуса. Вълнението – слабо с височина на вълните около 50 сантиметра. Времето е подходящо за септемврийски плаж.
Антициклон ще задържи времето на Балканите сухо и топло в следващите няколко дни. Облачността ще е незначителна, а слънцето ще преобладава. Дневните температури чак до четвъртък ще запазят своите високи летни стойности до към 25-27 градуса, на отделни места дори до 30. Едва към края на новата седмица предстои есенно захлаждане с валежи и по-ниски температури.
Земното геомагнитно поле е с показатели на "слаба" магнитна буря. Хората, податливи на тези явления, е възможно да почувстват замайване, главоболие и дезориентация. Лекарите препоръчват да се избягват калоричните храни и да не се преяжда, да не се приема алкохол и да не се става рязко от леглото. Приемливи са разходки на свеж въздух, за които през почивните дни ще има идеални условия.