По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Графика НИХМ

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Графика НИХМ

Сутринта в събота ще е предимно слънчево. Около обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в планинските райони там ще превали и прегърми. На изток ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са между 18° и 23°, малко по-високи на места в Горнотракийската низина. В София максималната температура ще е около 18°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В масивите от Западна България и района на Централен Балкан ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Над около 2400 m валежите ще са от сняг. Над източните райони от Стара планина, Странджа и Сакар ще е почти без валежи. Вятърът ще е умерен от изток, по високите и открити части ще е от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 m ще е около 11°, на 2000 m - около 5°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 13°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.